Breaking news

'Feyenoord shopt bij AZ: transfervrije Taabouni kiest voor hereniging met Slot'

'Feyenoord shopt bij AZ: transfervrije Taabouni kiest voor hereniging met Slot'

26 juni - 17:04 Laatste update: 17:17
6

Feyenoord gaat zich versterken met middenvelder Mohamed Taabouni, meldt Voetbal International. De Rotterdammers pikken de technicus transfervrij op bij directe concurrent AZ Alkmaar

Het vertrek van Taabouni komt niet als een verrassing. De middenvelder had een aflopend contract bij de Alkmaarders en zette in op een vertrek. Dat Feyenoord zijn nieuwe werkgever wordt, zorgt wél voor verbazing. De spelverdeler wordt maandag medisch gekeurd in Rotterdam-Zuid en zal naar alle waarschijnlijkheid een meerjarig contract tekenen. Taabouni wordt bij Feyenoord herenigd met Arne Slot, onder wie hij debuteerde in de hoofdmacht van AZ.

De middenvelder speelde al negen jaar voor de Alkmaarders. AZ deed nog verwoede pogingen om de Marokkaanse Nederlander voor de club te behouden, maar de contractaanbieding was tevergeefs. Taabouni schermde met interesse uit binnen- en buitenland en Feyenoord heeft de strijd om de creatieveling nu dus gewonnen.

Taabouni moest het bij AZ vooral doen met wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. In totaal speelde de middenvelder drie keer in het eerste elftal van de nummer vijf van de Eredivisie. Slot krijgt er met Taabouni een optie bij op het middenveld, terwijl de technicus ook op linksbuiten uit de voeten kan. Met het eventuele vertrek van Luis Sinisterra en Guus Til is dat geen overbodige luxe.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie