Nieuws

'Laporta niet de laan uit bij rode cijfers: De Jong-vertrek geen noodzaak meer'

'Laporta niet de laan uit bij rode cijfers: De Jong-vertrek geen noodzaak meer'

26-06-2022 16:40

Joan Laporta blijft ondanks de rode cijfers 'gewoon' aan als president van FC Barcelona. De Spanjaard zou eigenlijk ontslagen worden als de Catalanen verlies zouden maken over het afgelopen seizoen.

De Spaanse topclub heeft de regel dat een president die twee jaar op rij rode cijfers draait zijn biezen moet pakken. Vorig jaar leed Barça een duizelingwekkend verlies van 481 miljoen euro. De Catalanen lijken dit jaar wéér op rode cijfers af te stevenen. Barcelona heeft nog tot 30 juni om dat te voorkomen. De eventuele verkoop van Frenkie de Jong zou dit mogelijk kunnen maken, maar Laporta wordt in ieder geval niet ontslagen als het niet lukt.

De Spaanse president heeft volgens AS weten te voorkomen dat hij zijn koffers moet pakken als er weer verlies wordt geleden. De raad van bestuur is het eens met de plannen van Laporta. Dat betekent niet dat de transfer van De Jong van de baan is. De Nederlander lijkt hard op weg naar het Manchester United van Erik ten Hag.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!