NEC doet goede zaken en verslaat FC Groningen met gemak in lege Goffert

31-10-2021 16:20

NEC heeft in een lege Goffert afgerekend met FC Groningen. Mede door een fout van Mohamed El Hankouri wisten de Nijmegenaren op voorsprong te komen. Daarna kwam NEC niet meer in de problemen.

De wedstrijd tegen Groningen moest NEC spelen in een leeg stadion. Dat heeft alles te maken met het instorten van een tribune tijdens de Gelderse derby. Er worden momenteel onderzoeken uitgevoerd naar de veiligheid van De Goffert, waardoor de tribunes momenteel niet bezet mogen worden. NEC maakte het voor supporters wel mogelijk om de wedstrijd rondom het stadion te volgen.

De thuisploeg nam al snel het heft in handen. Vlak voor rust kwam NEC met enig geluk op voorsprong. Groningen-aanvoerder El Hankouri gaf een dramatische terugspeelbal, die door Ali Akman werd opgepikt. De Turkse spits verschalkte daarna doelman Peter Leeuwenburgh: 1-0.

Na de pauze had NEC het eigenlijk geen moment echt lastig tegen Groningen. In de 55ste minuut werd de marge zelfs verdubbeld. Elayis Tavsan was alert en maakte uit de rebound de 2-0. Groningen zocht daarna wel nog naar de aansluitingstreffer, maar de NEC-verdediging hield gemakkelijk stand.

In de absolute slotfase maakte Jonathan Okita zelfs nog de 3-0. Daarmee doet NEC goede zaken op de ranglijst: de ploeg van trainer Rogier Meijer staat nu verrassend zevende. Groningen blijft steken op de vijftiende plek.