Nieuws

Van Veenendaal baalt stevig na Oranje-zeperd: Ik ben nog steeds geïrriteerd

Van Veenendaal baalt stevig na Oranje-zeperd: "Ik ben nog steeds geïrriteerd"

26-06-2022 15:09

Sari van Veenendaal ging vrijdag flink in de fout in het met 5-1 verloren oefenduel met Engeland. Als het aan de keepster van de Oranje Leeuwinnen ligt wordt de nederlaag in aanloop naar het EK Vrouwen 2022 dan ook snel vergeten.

"Ik ben nog steeds geïrriteerd. Om mezelf, maar ook om andere dingen", aldus Van Veenendaal tegenover de NOS. "We zitten in de periode dat we vooruit moeten. Je pakt de pijn en gaat dan door. Het maakt me boos, het zou raar zijn als het me niets zou doen. Je praat erover en gaat dan door. Dit is nou eenmaal het vak: het gaat niet altijd zoals je wil. Je kunt er lang over zitten, maar daar is nu geen tijd voor."

Van Veenendaal wil niet in het negatieve blijven hangen. "We moeten bij elkaar blijven en elkaar helpen om steeds beter te worden. We hebben een goed team en staan er ondanks deze wedstrijd goed op. Door zo'n wedstrijd mag het niet ineens weg zijn."

"We zijn best optimistisch, maar dat klinkt misschien raar, omdat we weten dat er dingen niet goed waren. Aan de andere kant weten we in welke periode we nu zitten, zo twee weken voor een toernooi. We zijn optimistisch en weten waar we ons aan vast kunnen houden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!