Transfernieuws

Ajax gaat vol voor AZ-aanvoerder Wijndal, maar transfer nog verre van rond

Ajax gaat vol voor AZ-aanvoerder Wijndal, maar transfer nog verre van rond

26-06-2022 14:02

Ajax is hard bezig met de komst van Owen Wijndal, meldt VoetbalPrimeur. Beide partijen hopen op een transfer, maar is deal is allesbehalve in kannen en kruiken.

Wijndal is al maanden, zo niet jaren, in beeld bij Ajax om de linksbackpositie te gaan bekleden, maar tot op heden gingen de Amsterdammers nog niet over tot actie. Lang bestonden er intern bij Ajax twijfels over de aanvoerder van AZ. Nu meldt VoetbalPrimeur dus dat de landskampioen werk gaat maken van de komst van Wijndal. Er zijn nog wel wat grote plooien die gladgestreken moeten worden, maar daar wordt volgende week over gepraat.

 Vrij recent verlengde Wijndal zijn contract nog voor één jaar in Alkmaar. In zijn contract liet de linksback een gelimiteerde afkoopsom van tien miljoen euro opnemen. De afkoopsom is geen probleem voor de Amsterdammers. Vooral het salaris van de verdediger zou een struikelblok vormen. Als de partijen het daarover eens worden ligt er een contract voor vier of vijf seizoenen klaar voor Wijndal.

Naast de linksback is Ajax ook druk bezig met de komst van Brian Brobbey en Steven Bergwijn. Door het naderende vertrek van Sébastien Haller en het transfervrije vertrek van Danilo is de nummer één van de Eredivisie druk bezig met de komst van een spits. Ook Joshua Zirkzee wordt gelinkt aan een overstap naar de Johan Cruijff Arena.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!