Nieuws

Pijnvrije Stekelenburg wil vechten voor basisplek: 'Heb een vervelend jaar gehad'

Pijnvrije Stekelenburg wil vechten voor basisplek: 'Heb een vervelend jaar gehad'

26 juni - 12:12
0

Maarten Stekelenburg verlengde onlangs zijn contract bij Ajax met één seizoen. De inmiddels 39-jarige doelman lag door een blessure lang uit de roulatie, maar hoopt zijn basisplek weer te kunnen veroveren in Amsterdam. 

Stekelenburg zal 40 jaar zijn wanneer zijn contract uitloopt, maar twijfelde geen moment over het bijtekenen. "Ik heb geen moment getwijfeld. Ik ben heel fit. Ik heb een vervelend jaar gehad met een blessure, maar ik ben veel sneller teruggekomen dan verwacht en heb uiteindelijk nog minuten kunnen maken. Ik voel me eigenlijk zo goed dat ik zelf nog door wilde. Gelukkig wilde Ajax dat ook", stelt de keeper tegenover AjaxTV

Met Alfred Schreuder als nieuwe trainer krijgen alle spelers de kans zich opnieuw te bewijzen. "Ik heb nog niet met hem gesproken over mijn rol", stelt de routinier. "Ik ben allang blij dat ik nog een jaar doorga. Maar als je er bent en je gaat beginnen met trainen, dan wil je spelen. We zullen zien wat er gebeurt."

Stekelenburg completeert de keepersselectie met Remko Pasveer en Jay Gorter. Over laatstgenoemde is de doelman lovend. "Remko (Pasveer, red.) hoef je niet veel meer te vertellen. Jay komt eraan en is fantastisch bezig. Ik voorzie een grote toekomst hier. De klik met ons drieën is top", besluit Stekelenburg. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie