Nieuws

Opmerkelijk: Van Loen wacht hels karwei als nieuwe trainer bij Georgische club

Opmerkelijk: Van Loen wacht hels karwei als nieuwe trainer bij Georgische club

26-06-2022 11:43

John van Loen (57) wordt de nieuwe trainer van het in nood verkerende Locomotive Tbilisi. De oud-spits moet de Georgische club behoeden van degradatie, maar dat lijkt halverwege het seizoen al een haast onmogelijke opgave. 

Van Loen tekent een contract van vijf maanden in de Georgische hoofdstad en mag zijn borst natmaken: Locomotive heeft na achttien duels slechts drie (!) punten behaald en staat stijf onderaan in de Erovnuli Liga, het hoogste niveau van Georgië. Nummer voorlaatst FC Gagra staat maar liefst vijftien punten voor op de club, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. 

Voor Van Loen is het zijn eerste klus als trainer in het betaald voetbal. De oud-spits was als speler onder meer bij FC Utrecht, Ajax en Feyenoord actief. In het verleden was de oud-speler ook jeugd- en assistent-trainer bij FC Utrecht. In 2014 was Van Loen hoofd jeugdopleiding bij het Azerbeidzjaanse FK Qarabag. Eind vorig jaar schreef Van Loen een biografie, genaamd 'John van Loen: Over de rooie'. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!