Nieuws

Van Nistelrooy licht twee spelers uit na oefenduel: 'Genot om mee te werken'

Van Nistelrooy licht twee spelers uit na oefenduel: 'Genot om mee te werken'

26 juni - 11:06
1

PSV-trainer Ruud van Nistelrooy heeft zich na het gewonnen oefenduel met BW Lohne positief uitgelaten over zijn selectie. De oud-spits lichtte onder meer Noni Madueke en Walter Benítez uit. 

Madueke was één van de uitblinkers in Eindhoven in het afgelopen seizoen, maar lijkt vooralsnog in de lichtstad te blijven. Onder Roger Schmidt had de aanvaller vaak last van blessures, maar Van Nistelrooy denkt dat het geen probleem meer zal zijn. "Met onze werkwijze op fysiek vlak, die ik van vroeger nog gewend ben, denk ik dat het een speler is die prima fit kan blijven. Het is nu geen thema meer, de dingen van vorig jaar. Hij is fit de vakantie ingegaan en teruggekomen. Als je structureel goed met hem aan de slag gaat, kan hij een heel seizoen fit blijven."

De voormalig topschutter was ook te spreken over Walter Benítez, die afgelopen week de overstap van OGC Nice maakte. "Het is een zeer volwassen, professionele en open keeper", zegt de trainer over de Argentijnse sluitpost. "Hij legt makkelijk contact met medespelers en de staf. Een genot om mee samen te werken. Ook met de mensen om zich heen is hij altijd bezig met presteren en proberen om dingen beter te doen. Dat is wat je binnen wilt halen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie