Transfernieuws

'RKC moet vrezen: Turkse topclub maakt serieus werk van sterkhouder Touba'

'RKC moet vrezen: Turkse topclub maakt serieus werk van sterkhouder Touba'

26-06-2022 10:09

De kans dat Ahmed Touba het komende seizoen nog bij RKC Waalwijk speelt, lijkt zeer klein. De verdediger staat in de belangstelling van een scala aan topclubs en inmiddels heeft het Turkse Istanbul Basaksehir zich daar ook bij gevoegd, melden Turkse media. 

A Spor en Sabah Spor melden dat de Turkse club inmiddels een bod heeft uitgebracht op de verdediger, die goed op de kaart staat in Europa. Medio juni werd al bekend dat de Algerijns-Belgische verdediging in de belangstelling staat van veel clubs. Destijds werden Benfica, Bayer Leverkusen, Celtic, Olympique Marseille, Real Betis, Olympiakos Piraeus, Olympique Marseille en Angers genoemd als gegadigden. 

Ondanks alle interesse van andere clubs, lijkt de Turkse club het meest concreet. Basaksehir eindigde het afgelopen seizoen als vierde in de Turkse Süper Lig en hoopt zich via de voorrondes voor de Champions League te plaatsen. Naast Touba lijkt aanvoerder Melle Meulensteen ook op weg naar de uitgang. RKC presteerde het afgelopen seizoen bovengemiddeld en eindigde op de tiende plaats, mede door het goede seizoen van Touba. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!