Nieuws

Bondscoach Leeuwinnen duidelijk na afstraffing: 'Denk dat Engeland EK-favoriet is'

Bondscoach Leeuwinnen duidelijk na afstraffing: 'Denk dat Engeland EK-favoriet is'

26 juni - 09:39
0

Bondscoach Mark Parsons beleefde vrijdagavond een ware afstraffing met de Oranje Leeuwinnen. Gastland Engeland was met 5-1 te sterk en wat de bondscoach betreft zijn de Lionesses topfavoriet op het EK, dat op 6 juli van start gaat. 

De Oranjeleeuwinnen begonnen goed aan het duel en kwamen verdiend op voorsprong, maar daarna nam Engeland het heft in handen. De thuisploeg kwam beter in de wedstrijd en schoot, door toedoen van enkele blunders in de verdediging, vier keer tegen de touwen in de tweede helft. 

Volgens Parsons is Engeland topfavoriet op het EK. "Met de kwaliteit van de spelers, het thuispubliek en de middelen die de WSL (Women's Super League, red.) heeft ingezet, is Engeland favoriet. Met al het werk dat de clubs ook hebben gedaan, is het moeilijk om alles bij elkaar op te tellen en tot een andere conclusie te komen."

De Engelse nationale ploeg heeft met de Nederlandse Sarina Wiegman een behoorlijke coach. "Ik denk dat tegenstanders zich zorgen maken na het bekijken van de laatste 30 minuten van het duel. Engeland heeft een topcoach die al eerder grote prijzen heeft gewonnen." Wiegman was jarenlang bondscoach van het Nederlandse vrouwenelftal en won in 2017 het EK door Denemarken met 4-2 te verslaan. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie