Transfernieuws

'Silva liep Barça-delegatie tegen het lijf en wil dolgraag in Spanje spelen'

'Silva liep Barça-delegatie tegen het lijf en wil dolgraag in Spanje spelen'

26-06-2022 09:00 Laatste update: 09:02

Bernardo Silva liet in 2021 al weten aan FC Barcelona dat hij graag bij de Catalaanse club wil spelen. De 27-jarige middenvelder liep bestuursleden van Barça tegen het lijf in Manchester toen de transfer van Ferran Torres werd bewerkstelligd en gaf destijds aan dat Barcelona zijn droomclub is. 

Dat schrijft Mundo Deportivo. Ferran Torres maakte in 2021 de overstap van Manchester City naar Barcelona, waarmee ongeveer 55 miljoen euro was gemoeid. Tijdens die onderhandelingen heeft Silva al zijn voorkeur duidelijk gemaakt, aldus de krant. De Portugees speelde voor Benfica en AS Monaco voordat hij de overstap naar City maakte, maar wil het liefst een Blaugrana zijn. 

De afgevaardigden van Barcelona dachten aanvankelijk dat Silva een grap maakte, maar enkele dagen later kreeg één van de mensen een bericht van Silva waarin hij zei serieus te zijn over het aanbod. De zaakwaarnemer van Silva, Jorge Mendes, is sinds januari al meermaals in gesprek geweest met Barça-president Joan Laporta en Mateu Alemany. Silva wordt in Catalonië gezien als de ideale opvolger van Frenkie de Jong, die op het punt staat voor 80 miljoen euro naar Manchester United te vertrekken. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!