Nieuws

'PSV gaat samenwerken met oude bekende Ronaldo in Brazilië'

'PSV gaat samenwerken met oude bekende Ronaldo in Brazilië'

26 juni - 08:49
0

PSV wil een grotere rol spelen in de Braziliaanse markt en gaat daarom samenwerken met Cruzeiro. De club werd eind vorig jaar door Ronaldo Luís Nazário de Lima overgenomen, die tussen 1994 en 1996 in Eindhoven actief was als speler. 

Dat meldt De Telegraaf. PSV is een grote naam in Brazilië: de Nederlandse club bracht veel grote Braziliaanse spelers naar voren zoals Ronaldo, Romário en Heurelho Gomes. Laatstgenoemde zet zich al in voor PSV en is ambassadeur van de club en speurt Brazilië af voor talent. PSV wil het netwerk graag uitbreiden in Brazilië en gaat daarom een samenwerking aan met Ronaldo, die 90 procent van Cruzeiro in handen heeft.

Cruzeiro was enkele jaren geleden nog een absolute topclub in Brazilië, maar vervolgens gleed de club af en degradeerde het bijna naar het derde niveau. Inmiddels heeft de club de zaken weer op orde en staat het momenteel eerste in de Serie B, waar nu dertien competitierondes zijn gespeeld. De club bracht in het verleden spelers als Ronaldo en Gomes voort, die vervolgens naar PSV vertrokken. Brazilianen Savinho en Marlon staan ook op de radar bij de Eindhovense club. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie