Breaking news

Bale bevestigt vertrek naar de MLS: Los Angeles FC pakt uit met presentatie

Bale bevestigt vertrek naar de MLS: Los Angeles FC pakt uit met presentatie

27 juni - 20:15 Laatste update: 20:20
1

Gareth Bale heeft bevestigd dat hij het komende seizoen voor Los Angeles FC gaat spelen. De Welshman werd de afgelopen tijd in verband gebracht met meerdere clubs, maar kiest voor een avontuur in de Major League Soccer. 

Dat maakte Bale zaterdagavond bekend. Bronnen als The Athletic en transferexpert Fabrizio Romano maakten eerder op die dag al bekend dat Bale, die transfervrij van Real Madrid overkomt, naar de Verenigde Staten zou vertrekken. Bale maakte furore bij Tottenham Hotspur en maakte in 2013 de overstap naar Real Madrid, waar hij door de achterdeur vertrok na het winnen van vijf Champions League-trofeeën. Bale wil zich volledig op het WK in Qatar gaan concentreren, aangezien Wales er voor het eerst sinds 1958 weer bij is op een mondiaal eindtoernooi.

De Welshman werd de afgelopen tijd in verband gebracht met onder meer Getafe CF en Cardiff City. Laatstgenoemde leek de meeste kans te hebben op de krabbel van de aanvaller, maar grijpt dus toch mis. Bale tekent bij Los Angeles FC een éénjarig contract met optie voor nog achttien maanden en gaat onder meer met Giorgio Chiellini en Kelvin Leerdam samenspelen. 

Update: Los Angeles FC heeft de transfer van Gareth Bale maandag wereldkundig gemaakt. De 32-jarige Welshman tekent een contract voor één seizoen, met een optie voor nog een jaar. "Om een speler en persoon van het kaliber van Gareth aan te trekken is een historisch moment voor Los Angeles, de MLS en het voetbal in de Verenigde Staten", vertelt bestuurder Larry Berg in euforische staat.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie