Breaking news

'Simons blijft bij PSG, maar wordt het komende seizoen uitgeleend aan PSV'

'Simons blijft bij PSG, maar wordt het komende seizoen uitgeleend aan PSV'

25-06-2022 20:50

Xavi Simons is bijna akkoord voor een langer verblijf bij Paris Saint-Germain, maar gaat het komende seizoen wél naar PSV toe. De negentienjarige Nederlander wordt na het verlengen van zijn contract in Parijs een seizoen uitgeleend aan de Eindhovenaren. 

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Simons werd zaterdag in verband gebracht met een mogelijk PSV-vertrek en trainer Ruud van Nistelrooy liet doorschemeren dat er 'inderdaad wat lijntjes lopen'. Het contract van Simons loopt eind juni af en de Parijse club is naar verluidt al maandenlang bezig om de tiener langer vast te leggen. 

Simons speelde jarenlang bij Barcelona, maar maakte de overstap naar PSG waar hij onder meer een keer in de voorhoede stond met Lionel Messi en Neymar jr. De Nederlander speelde de afgelopen twee seizoen elf officiële wedstrijden voor de landskampioen van Frankrijk. 

Het zal niet voor het eerst zijn dat PSV een speler huurt voor het komende seizoen. Ki-Jana Hoever komt over van Wolverhampton Wanderers en is het komende jaar ook in Eindhoven te bewonderen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!