Transfernieuws

Van Nistelrooy reageert op Simons-interesse: 'Staan een aantal lijntjes uit'

Van Nistelrooy reageert op Simons-interesse: 'Staan een aantal lijntjes uit'

25-06-2022 18:34

PSV-trainer Ruud van Nistelrooy heeft kort na het oefenduel met BW Lohne gereageerd op de vermeende interesse in Xavi Simons. De middenvelder loopt uit zijn contract bij Paris Saint Germain en wordt gezien als een interessante kandidaat om Mario Götze op te volgen. 

Van Nistelrooy doorstond zijn vuurdoop en won het eerste oefenduel met 6-0 van de Duitse vijfdeklasser. "We zullen zien wat daar uitkomt", reageerde de trainer op de interesse in Simons, die hard onderweg is naar een vertrek bij de Franse landskampioen. "Mario (Götze, red.) is weg, dus dan kijk je naar middenvelders. Daar heb je een aantal opties voor."

Dat PSV bij andere clubs kijkt voor een opvolger van Götze, die naar Eintracht Frankfurt vertrok, staat niet vast. "Intern, maar er staan ook een aantal lijntjes uit", bevestigt Van Nistelrooy. "We zullen zien, de komende dagen en weken", besluit de trainer. 

PSV sloeg de afgelopen week een grote slag op de transfermarkt. Walter Benítez en Boy Waterman komen de Eindhovense club versterken in het doel. Daarnaast wordt Ki-Jana Hoever een seizoen gehuurd van Wolverhampton Wanderers. Bovendien is er nog interesse in de Brazilianen Marlon en Savinho. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!