Transfernieuws

'United en Barça zijn er bijna uit, Frenkie de Jong vertrekt voor 80 miljoen'

'United en Barça zijn er bijna uit, Frenkie de Jong vertrekt voor 80 miljoen'

25 juni - 17:54
0

Manchester United en FC Barcelona hebben bijna een akkoord bereikt over Frenkie de Jong. De Nederlander mag vertrekken uit Catalonië en de twee clubs zijn op hoofdlijnen akkoord: de oud-speler van Ajax gaat ongeveer tachtig miljoen euro kosten. 

Dat melden Spaanse media, waaronder SPORT. De nieuwe club van manager Erik ten Hag deed eerder al biedingen van 65 miljoen en 70 miljoen euro, maar die werden door Barcelona naar de prullenbak verwezen. MARCA wist eerder deze week te melden dat De Jong voor niets minder dan 75 miljoen euro de deur uit zou gaan bij de Blaugranas. Het lijkt er nu op dat United zich overgeeft en het gewenste bedrag gaat betalen aan de Spaanse club. 

In Engeland is men overtuigd dat de deal vóór 1 juli nog wordt beklonken. De Jong vertrok in 2019 bij Ajax en beleefde een wisselvallige periode in Spanje. De spelmaker strijkt het komende seizoen een gigantisch salaris op en dat kan het in geldnood verkerende Barça niet gebruiken. De Jong leefde in de Nations League-periode bij het Nederlands elftal weer helemaal op. De Jong wil zelf naar verluidt eerst dat de clubs het eens zijn voordat er sprake is van een persoonlijk akkoord. De middenvelder zal bij United onder Ten Hag komen te spelen, die precies zal weten hoe de spelverdeler het beste kan worden gebruikt. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie