Van Nistelrooy begint met ruime overwinning aan oefencampagne PSV, debuut Benítez

25-06-2022 17:05

Ruud van Nistelrooy heeft zijn eerste wedstrijd met PSV goed doorstaan. De Eindhovense club trof de Duitse vijfdeklasser BW Lohne en stapte met een 6-0 overwinning van het veld. Doelman Walter Benítez maakte zijn officieuze debuut voor de club.

Het duel werd live uitgezonden op het YouTube-kanaal van PSV. Het niveauverschil was duidelijk te zien en al na zes minuten viel de eerste Eindhovense treffer. Armando Obispo wist raak te koppen uit een hoekschop van Joey Veerman. PSV was duidelijk de betere op De Herdgang, maar de tweede treffer bleef lang uit. Vlak voor rust was het Yorbe Vertessen die binnentikte. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft ging PSV beter met de kansen om en werd de score uitgebouwd. Van Nistelrooy wisselde het gehele elftal voor het tweede bedrijf en bracht Joël Drommel binnen de lijnen voor Benítez. Daarnaast gaf de kersverse PSV-trainer de jeugd de kans zich te bewijzen. Die keuze pakte goed uit, aangezien PSV nog vier keer wist te scoren na rust: Simon Colyn en Richard Ledezma verdubbelden de score naar 4-0. Na een eigen doelpunt van Lohne en een tweede treffer van Colyn eindigde het duel in 6-0.

Begin juli staat PSV tegenover Arminia Bielefeld en dat is tevens een oefenwedstrijd. Op 16 juli treffen de Eindhovenaren Villarreal CF, waar Arnaut Danjuma actief is.