Nieuws

Noorwegen moet het definitief stellen zonder Haaland: 'Succes, Noorwegen'

Noorwegen moet het definitief stellen zonder Haaland: 'Succes, Noorwegen'

04-10-2021 14:04
0

Erling Haaland moet de komende interlandperiode aan zich voorbij laten gaan. Een spierblessure houdt de spits van Borussia Dortmund in de wedstrijden tegen Turkije en Montenegro aan de kant. 

De Duitse werkgever van Haaland liet het afgelopen weekeinde al weten de spits niet af te staan aan de nationale ploeg, zodat hij in alle rust kan herstellen van zijn kwetsuur. Hoewel Noorse voetbalfans hoop hielden, maakte Haaland via Twitter zelf aan alle illusie een eind. 'Dag mensen, het spijt me dat ik moet melden dat ik nog niet klaar ben voor de komende interlands. Ik had er veel zin in. Succes Noorwegen', aldus de 21-jarige doelpuntenmachine.

Noorwegen strijdt samen met Nederland en Turkije om plaats één in Groep G. Oranje staat samen met de Noren op dertien punten, terwijl de Turken volgen met elf punten. Alleen de nummer één plaatst zich rechtstreeks voor het WK in Qatar. De nummer twee van elke WK-kwalificitatiegroep speelt play-offs. 

Het Nederlands elftal speelt de komende interlandperiode twee kwalificatieduels. Oranje reist deze week naar Letland voor het duel dat vrijdag wordt gespeeld. Maandag 11 oktober ontvangt Nederland in De Kuip Gibraltar. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie