Nieuws

Wiegman: 'Goed onderweg met Engeland, maar Nederland is ook favoriet'

Wiegman: 'Goed onderweg met Engeland, maar Nederland is ook favoriet'

25-06-2022 11:15

Sarina Wiegman denkt dat de OranjeLeeuwinnen nog altijd tot de favorieten behoren voor het komende EK. De voormalig bondscoach van Nederland overklaste vrijdagavond haar oude team met de Engelse vrouwenploeg.

Nederland verloor met maar liefst 5-1 van Engeland. Desondanks ziet Wiegman Oranje nog steeds als favoriet voor de EK-winst. "Nederland is ook een favoriet, we hebben in de eerste helft gezien dat ze hartstikke goed kunnen voetballen", zegt de voormalig bondscoach van Nederland tegenover de camera's van de NOS. "Met Engeland zijn we goed onderweg. Maar ook Duitsland, Zweden, Frankrijk en Spanje zijn ontzettend goede landen. Ik denk dat het moeilijk te voorspellen is hoe het EK gaat verlopen. Maar we zijn met Engeland zeker één van de landen die voor een prijs kunnen gaan."

Wiegman is nog altijd ongeslagen met Engeland en de Engelse vrouwenploeg maakte in dertien wedstrijden maar liefst tachtig doelpunten. De 20-0 overwinning op Letland was het hoogtepunt voor de Engelsen. "Deze uitslag is top", reageert Wiegman na de zege op haar oude ploeg. "In eerdere topwedstrijden hadden we best moeite met scoren. Geweldig om er vijf te maken tegen Nederland."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!