Transfernieuws

Fortuna Sittard neemt afscheid van Flemming: 'Plekje in de clubhistorie'

Fortuna Sittard neemt afscheid van Flemming: 'Plekje in de clubhistorie'

25 juni - 10:33 Laatste update: 10:38
2

Done deal: Zian Flemming verruilt Fortuna Sittard voor het Engelse Millwall FC. De aanvallende middenvelder tekent een meerjarig contract bij de club uit de Championship.

Beide ploegen maken niet bekend welke transfersom er met de overstap gemoeid is. Vrijdagmiddag lekte al wel dat Flemming het uitgaande transferrecord van Fortuna zal verbreken. Dat record staat nu op naam van Mark van Bommel, die in het seizoen 1999/2000 voor 2,7 miljoen euro naar PSV verkaste. 

Flemming genoot veel interesse uit het binnen- en buitenland, maar koos uiteindelijk heel bewust voor Millwall. "De club wilde me afgelopen zomer en in de winterstop al halen, maar dat lukte allebei niet. Deze zomer liet manager Gary Rowett weer blijken mij graag te willen hebben", reageert Flemming op de clubsite van The Lions. "Het is voor mij een grote stap om naar Millwall te komen en naar Engeland, de thuisbasis van het voetbal, te verhuizen", aldus de voormalig jeugdspeler van Ajax.

Fortuna dankt zijn speler met een prachtige video. Flemming speelde in totaal 63 officiële wedstrijden voor de club uit Sittard. Hierin wist hij 27 keer te scoren en leverde hij elf assists.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie