Nieuws

Officieel: Heracles Almelo stelt Lammers aan als nieuwe hoofdtrainer

Officieel: Heracles Almelo stelt Lammers aan als nieuwe hoofdtrainer

25-06-2022 10:18

Heracles Almelo heeft in John Lammers een nieuwe hoofdtrainer gevonden, dat melden de Heraclieden via hun officiële kanalen. De 58-jarige oefenmeester wordt maandagmiddag officieel gepresenteerd.

Lammers wordt in Almelo de opvolger van Frank Wormuth, die naar FC Groningen vertrokken is. Aanvankelijk zou Carlos Vincens - assistent van Pep Guardiola bij Manchester City - het stokje overnemen van Wormuth, maar na de degradatie van Heracles zagen beide partijen een samenwerking niet meer zitten.

"We hebben alles op alles gezet om een goede hoofdtrainer te vinden die past bij onze technische staf en de doelstellingen van komend seizoen. Dat is gelukt", zegt technisch directeur Nico-Jan Hoogma via de clubsite. "John staat voor een goede samenwerking met staf en spelersgroep, heeft een behoorlijke trainerservaring in zowel binnen- als buitenland op verschillende niveaus en wil aanvallend voetbal spelen. John is voor ons de meest aangewezen persoon om samen met zijn staf en spelersgroep ons terug te brengen naar de Eredivisie."

De voormalig trainer van onder meer Excelsior en FC Eindhoven was in 2019 voor het laatst actief in het betaald voetbal. Hij was toen hoofdtrainer van Esbjerg fB, maar werd na twee jaar ontslagen vanwege de slechte resultaten. In Almelo gaat Lammers samenwerken met Hendrie Krüzen, die eerder deze week door Heracles geprestenteerd werd als assistent-trainer. Het tweetal werkte eerder al samen bij Vitesse.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!