Nieuws

'Ajax en Heerenveen profiteren van Botman-transfer, miljoenen richting Amsterdam'

'Ajax en Heerenveen profiteren van Botman-transfer, miljoenen richting Amsterdam'

25-06-2022 09:56

De aanstaande transfer van Sven Botman heeft financieel gezien positieve gevolgen voor Ajax en sc Heerenveen. De voormalig Eredivisie-verdediger gaat naar verluidt voor veertig miljoen Lille OSC verruilen voor Newcastle United.

Botman doorliep de jeugdopleiding van Ajax en verkaste in 2020 voor acht miljoen euro naar Frankrijk. In deze deal hebben de Amsterdammers een doorverkooppercentage bedongen. Voetbal International meldt dat de aanstaande transfer van de 22-jarige Nederlander de regerend landskampioen een bedrag van 2,9 miljoen euro gaat opleveren. Daarnaast ontvangt Ajax een opleidingsvergoeding van meer dan één miljoen euro.

Dit is een riant bedrag, aangezien Botman geen enkele wedstrijd in de Amsterdamse hoofdmacht speelde. Heerenveen zal ook profiteren van de overstap van de jeugdinternational naar The Magpies. De voormalig Ajacied speelde in het seizoen 2019/2020 namelijk op huurbasis voor de Friezen. Volgens VI ontvangt Heerenveen 150 duizend euro voor de transfer van Botman.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!