Nieuws

'Jens Odgaard is een intelligente speler, die passen vaak goed bij AZ'

'Jens Odgaard is een intelligente speler, die passen vaak goed bij AZ'

25-06-2022 09:40 Laatste update: 09:41

AZ heeft hard moeten werken om Jens Odgaard los te weken bij het Italiaanse US Sassuolo. De Noorse aanvaller tekende vrijdagmiddag een contract voor vijf seizoenen in het AFAS Stadion.

"We hebben er met een hoop mensen aan gewerkt om Jens over de streep te trekken", zegt Huiberts via de clubkanalen van AZ. "Ik ken hem al veel langer. Als je me drie jaar geleden zou vragen welke speler we hebben gehaald, zou ik zeggen een centrumspits. Dat is een van de posities waarop hij kan spelen, maar hij kan op meerdere posities uit de voeten. Het is een hele goede aanvaller."

"Wij denken dat hij hier goed past omdat hij bewezen heeft doelpunten te kunnen maken", vervolgt Huiberts. "Het is een intelligente speler, die passen vaak goed bij AZ. Buiten dat hij makkelijk scoort en een geweldig schot heeft, is het ook iemand die meekan in ons positiespel en goed uit de voeten kan in de kleine ruimte."

De clubleiding van AZ heeft er alles aan gedaan om de transfer van Odgaard te realiseren. "Het was niet zo moeilijk om Jens te overtuigen, want hij wilde graag naar AZ. Het is vaak moeilijker om de club te overtuigen. Daarom zijn we ook naar Italië gevlogen. Het gaat vaak over en weer, uiteindelijk is het ons gelukt om met Sassuolo een akkoord te sluiten. Ze gunnen hem deze stap en wisten dat ze hem niet nog een jaar konden houden, omdat hij graag deze stap wilde maken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!