Nieuws

Bondscoach Leeuwinnen zelfkritisch na zeperd: 'Ik had slimmer moeten zijn'

Bondscoach Leeuwinnen zelfkritisch na zeperd: 'Ik had slimmer moeten zijn'

25 juni - 09:07
0

De bondscoach van de OranjeLeeuwinnen, Mark Parsons, trekt het boetekleed aan na de zeperd tegen Engeland. De Nederlandse vrouwen oefenden vrijdagavond in aanloop naar het EK tegen ex-bondscoach Sarina Wiegman.

Nederland was kansloos tegen Engeland en verloor met 5-1. "We maakten ook fouten en onze opbouw was niet altijd goed. Maar als we na een uur zouden stoppen, gaan we hier weg met een positief beeld. Maar het eindigde daar niet en het werd een heel zware avond voor ons", zegt Parsons tegenover de camera's van de NOS.

Volgens de bondcoach van de OranjeLeeuwinnen is er nog genoeg werk aan de winkel. "We zijn nog in opbouw en zullen niet het beste team zijn aan het begin van het EK, maar we moeten goed genoeg zijn om een goed resultaat tegen Zweden neer te zetten. En we hebben de wedstrijden tegen Wit-Rusland en Finland nodig om daar te komen."

"Ik voel me verantwoordelijk", aldus Parsons. "Na zestig minuten kantelde de wedstrijd. We wisten dat het vandaag een fysiek gevecht zou worden, ook omdat Engeland twee weken eerder aan de voorbereiding begon. Ik had slimmer moeten zijn en mijn spelers beter moeten beschermen door het veld compacter te maken.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie