Transfernieuws

Done deal: Aboukhlal vertrekt na drie jaar bij AZ en gaat aan de slag in Ligue 1

Done deal: Aboukhlal vertrekt na drie jaar bij AZ en gaat aan de slag in Ligue 1

24-06-2022 23:49 Laatste update: 23:50

Zakaria Aboukhlal verruilt AZ voor het Franse Toulouse. De Alkmaarders en de kersverse promovendus bevestigde vrijdagavond de transfer.

Aboukhlal beschikte bij AZ nog over een eenjarig contract en dus moesten de Alkmaarders hem deze zomer verkopen om nog wat geld te verdienen aan de aanvaller. "Met meerdere belangrijke doelpunten heeft Zakaria absoluut zijn kwaliteiten getoond en heeft hij zijn waarde voor het elftal laten zien. Bovendien is hij de afgelopen jaren uitgegroeid tot Marokkaans international. We bedanken Zakaria voor zijn inzet voor onze club en wensen hem veel succes in Frankrijk en met zijn interlandcarrière", vertelt AZ-directeur Max Huiberts op de clubsite.

AZ kocht Aboukhlal drie jaar geleden voor twee miljoen euro van PSV. In 88 wedstrijden voor de Alkmaarders wist de aanvaller twaalf keer tot scoren te komen. Het is niet bekend hoeveel de Marokkaans international AZ oplevert. In de Ligue 1 zal hij veel oude bekende tegenkomen. Oud-ploeggenoten Myron Boadu (AS Monaco), Calvin Stengs (OGC Nice) en Marco Bizot (Stade Brest) maakten eerder al de overstap naar Frankrijk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!