Nieuws

Blaswich weer terug in Duitsland: 'Götze zal verrijking voor de Bundesliga zijn'

Blaswich weer terug in Duitsland: 'Götze zal verrijking voor de Bundesliga zijn'

24-06-2022 21:55 Laatste update: 21:55

Janis Blaswich is begonnen aan zijn nieuwe avontuur bij RB Leipzig. De oud-doelman van Heracles Almelo is blij met zijn toptransfer.

Bij Leipzig zal Blaswich de concurrentiestrijd aangaan met Péter Gulácsi. "Of ik zijn status aan wil tasten? Dat is zo'n negatieve term: ik wil hier gewoon een gezonde concurrentiestrijd leveren. Ik kijk ernaar uit om met het hele keeperstream samen te werken en ik hoop op een goede samenwerking met Pete", vertelt hij in gesprek met BILD.

Na vier jaar Eredivisie keert Blaswich weer terug naar zijn thuisland. "Het is lastig om beide clubs te vergelijken, maar misschien is er in Nederland meer technische kwaliteit, ook bij de kleinere clubs. En natuurlijk ligt er in Duitsland overal natuurgras, terwijl we in Almelo op Kunstrasen speelden." Blaswich zal in de Bundesliga Mario Götze weer tegenkomen. "Hij zal een verrijking voor de Bundesliga zijn, mits hij dezelfde spelvreugde uitstraalt die hij ook bij PSV had."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!