Transfernieuws

'Flemming maakt overstap naar Championship en tekent contract voor drie jaar'

'Flemming maakt overstap naar Championship en tekent contract voor drie jaar'

24-06-2022 17:27
1

Zian Flemming gaat Fortuna Sittard verruilen voor het Engelse Millwall FC, dat melden Voetbal International en De Limburger. De aanvallende middenvelder wordt naar verluidt de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis.

Flemming speelde zich afgelopen seizoen in de kijker bij veel nationale én internationale clubs en kiest uiteindelijk voor Millwall. De Fortunezen houden een aardig centje over aan de verkoop van de voormalig jeugdspeler van Ajax. De club uit de Championship zal naar verluidt drie miljoen euro betalen voor Flemming. Hij wordt hiermee de duuste transfer van Fortuna sinds Mark van Bommel, die in het seizoen 1999/2000 voor 2,7 miljoen euro naar PSV verkaste. 

De 23-jarige middenvelder tekent op korte termijn een driejarig contract in Londen. Flemming zei onlangs in gesprek met ESPN dat hij wilde wachten op de 'juiste aanbieding'. In zijn ogen is een transfer naar Millwall de juiste stap in zijn carrière. De voormalig speler van PEC Zwolle en NEC denkt dat zijn kwaliteiten goed tot recht komen in de Championship.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!