Transfernieuws

FC Utrecht neemt definitief afscheid van tweetal en ontvangt één miljoen euro

FC Utrecht neemt definitief afscheid van tweetal en ontvangt één miljoen euro

24-06-2022 16:38 Laatste update: 17:17

Maarten Paes en Benaissa Benamar vertrekken definitief bij FC Utrecht. FC Dallas heeft besloten om de optie tot koop in het huurcontract van eerstgenoemde te lichten, Benamar vertrekt naar FC Volendam.

De Telegraaf meldde het vertrek van Paes al eerder, maar Utrecht maakte het vrijdagmiddag officieel bekend. De 24-jarige sluitpost speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor FC Dallas, maar maakt nu officieel de overstap naar de Major League Soccer, dat meldt Utrecht via zijn officiële kanalen. Paes maakte in 2018 transfervrij de overstap van NEC Nijmegen naar Utrecht. De voormalig jeugdinternational van Oranje speelde in totaal 44 competitiewedstrijden voor de Domstedelingen. Naar verluidt ontvangt de provincieclub één miljoen euro voor Paes.

Benamar blijft daarentegen dichter bij huis, de 25-jarige verdediger vertrekt naar Volendam. Hij speelde afgelopen halfjaar al op huurbasis voor 'Het Andere Oranje'. Wanneer Volendam zou promoveren naar de Eredivisie, zou de koopoptie in de huurovereenkomst automatisch gelicht worden. Benamar maakte in 2020 de overstap van Telstar naar Utrecht, hij droeg uiteindelijk in vijf competitiewedstrijden het rood-witte shirt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!