Reactie

Schreuder over komende Ajax-tijd: Hetzelfde idee, maar net een andere tintje

Schreuder over komende Ajax-tijd: "Hetzelfde idee, maar net een andere tintje"

24-06-2022 14:34

Alfred Schreuder wil op het hart drukken dat hij doorgaat waar de naar Manchester United vetrokken Erik ten Hag mee bezig was. De nieuwe Ajax-trainer denkt dat er alleen op het trainingsveld wat andere dingen zullen gebeuren.

"Ik denk niet dat er grote verschillen zullen plaatsvinden. De manier van spelen zal bijna identiek zijn", zegt Schreuder tegen ESPN. "Het is ook afhankelijk van hoe onze groep eruit gaat zien, maar het is niet zo dat we een totaal ander spel zullen gaan spelen met Ajax dan Erik. Iedere trainer heeft zijn eigen dingen, maar als je naar vorig seizoen kijkt zijn er heel veel goede dingen gebeurd. Op het einde was het wat minder, maar qua winnaarsmentaliteit was het nog heel goed."

Op het trainingsveld zullen er wel veranderingen te zien zijn. Mede daarvoor heeft hij Matthias Kaltenbach naar Nederland gehaald, zijn assistent in zijn periode bij TSG 1899 Hoffenheim. "Hij is enorm creatief en heeft heel veel variatie in zijn oefenstof. Het is denk ik wel belangrijk als je 4,5 jaar een bepaalde trainer hebt gehad, dat je daarin iets probeert te verversen. Het idee is hetzelfde, maar het heeft net een ander tintje."

De staf zal bestaan uit Kaltenbach, Michael Reiziger en Richard Witschge. Van Winston Bogarde is afscheid genomen. "We hebben besproken wat we het beste vonden qua samenstelling en we hebben hiervoor gekozen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!