Transfernieuws

'Tweede Ajax-speler richting Dortmund, Amsterdammers balen van vertrek'

'Tweede Ajax-speler richting Dortmund, Amsterdammers balen van vertrek'

24-06-2022 13:50

Naast Sébastien Haller hoeft niet alleen te reizen naar Borussia Dortmund. Ook Prince Aning zal de overstap maken naar Duitsland, om de jeugdopleiding van Ajax te verruilen voor die van Dortmund.

Het komt niet geheel uit de lucht vallen dat Aning naar BVB verkast. De twee clubs waren al langer in gesprek over de transfer maar nu is alles rond, volgens Ruhr Nachrichten. Volgens het Duitse medium zou Ajax gefrustreerd zijn door het vertrek van de achttienjarige verdediger. Hij staat te boek als een groot talent in de hoofdstad. Een contract had hij nog niet, waardoor de overstap transfervrij wordt gemaakt.

Afgelopen winter ging de jeugdinternational al op bezoek bij Dortmund. De onderhandelingen over een contract duurde wat langer dan normaal, maar inmiddels is alles in kannen en kruiken en zal hij voor vier jaar tekenen bij de geel-zwarten. In eerste instantie zal Aning minuten gaan maken bij de beloften van Dortmund. Hij wordt daar ploeggenoot van Jayden Braaf.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!