Transfernieuws

De Rotterdamse transfertrein dendert door: Sparta voegt Lokila toe aan de selectie

De Rotterdamse transfertrein dendert door: Sparta voegt Lokila toe aan de selectie

24-06-2022 13:17

Sparta Rotterdam heeft zich versterkt met Jason Lokilo. De Belgische vleugelflitser komt over van het Poolse Gornik Leczna en verbindt zich voor twee jaar aan de Rotterdammers, met een optie voor nog een seizoen.

De 23-jarige Lokilo is geboren in Brussel en doorliep de jeugdopleiding van Anderlecht. Zijn debuut in het profvoetbal bleef uit bij de paars-witten, en dus verkaste hij naar de Onder 23 van Crystal Palace. Na een verhuurperiodes aan FC Lorient en Doncaster Rovers verkaste hij naar Leczna, waar hij in totaal één jaar speelde. Sparta is de volgende bestemming geworden.  

Technisch directeur Gerard Nijkamp is in zijn nopjes met het aantrekken van Lokilo. ‘Jason is een creatieve aanvaller, die met zijn snelheid en individuele acties voor gevaar en kansen kan zorgen. Hij kan zowel aan de zijkanten spelen, maar heeft ook ervaring als aanvallende middenvelder. Hij past goed binnen het type voetbal dat wij met Sparta graag willen spelen en we zien hem als waardevolle aanvulling op de selectie.’

Lokilo is alweer de negende zomerversterking van Sparta. Charles-Andreas Brym (FC Eindhoven), Mike Eerdhuijzen (FC Volendam), Reda Kharchouch (FC Emmen), Arno Verschueren (Lommel SK), Nick Olij (NAC Breda), Omar Rekik (Arsenal), Joshua Kitolano (Odds BK) en Tobias Lauritsen (Odds BK) gingen hem voor.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!