Transfernieuws

'Voormalig Heerenveen-speler blijft in Serie B en verlengt met Cosenza Calcio'

'Voormalig Heerenveen-speler blijft in Serie B en verlengt met Cosenza Calcio'

24-06-2022 11:33 Laatste update: 12:03

Rodney Kongolo blijft langer bij Cosenza Calcio. De oud-speler van Heerenveen maakt een goede indruk bij de Serie B-club en de club lijkt zijn optie voor één extra jaar toe te gaan lichten. 

Dat schrijft het plaatselijke Cosenza Channel. De 24-jarige Kongolo doorliep de jeugdopleiding bij Feyenoord en vertrok op zeer jonge leeftijd naar Manchester City. In 2018 kwam de middenvelder terecht bij SC Heerenveen, waar hij vier seizoenen speelde. De Nederlander vertrok in de winterperiode van het afgelopen seizoen naar de Serie B-ploeg, die dus een jaar doorgaat met de middenvelder. Rodney Kongolo is de broer van Terence Kongolo, die actief is bij Fulham FC. 

Kongolo speelde het afgelopen seizoen tien wedstrijden in de Eredivisie en gaf daarin één assist. Op het tweede niveau van Italië speelde de middenvelder dertien wedstrijden en kon hij ongeveer in de helft van alle wedstrijden op een basisplaats rekenen. Cosenza Calcio eindigde het afgelopen seizoen op de zestiende plaats in de Serie B. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!