Nieuws

Boskamp kritisch op Kompany: 'Normaal dat mensen hun geduld met je verliezen'

Boskamp kritisch op Kompany: 'Normaal dat mensen hun geduld met je verliezen'

23-06-2022 22:37 Laatste update: 23:31

Jan Boskamp is zeer kritisch op Vincent Kompany. De analist stelt dat de nieuwe manager van Burnley het erg slecht heeft gedaan bij RSC Anderlecht.

Kompany vertrekt deze zomer na drie seizoenen bij Anderlecht en gaat aan de slag bij het gedegradeerde Burnley. Volgens Boskamp heeft Kompany het niet goed gedaan in België. "Wie Anderlecht-coach wordt, weet dat hij de landstitel moet winnen, punt", vertelt de analist tegenover Het Belang van Limburg. "Als je dat na drie jaar nog steeds niet hebt gedaan, is het normaal dat mensen hun geduld met je verliezen."

Eén van de zinnen die Kompany vaak gebruikte in zijn Anderlecht-tijd was: 'trust the proces'. "Ik krijg de schijterij van dat zinnetje, ik word er gek van", reageert Boskamp. "Net als die gegevens die ze nu gebruiken voor de scouting. Echte voetbalexperts herkennen talent met het blote oog. Die vertrouwen niet op cijfers van een computer om spelers te scouten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!