Nieuws

Saint Etienne hard gestraft door Franse tuchtcommissie voor rellen na degradatie

Saint Etienne hard gestraft door Franse tuchtcommissie voor rellen na degradatie

23-06-2022 22:11 Laatste update: 22:11

Saint-Étienne heeft van de Franse tuchtcommissie een flinke straf opgelegd gekregen. Na de degradatie werd het veld bestormd en daarom zal de club het komende seizoen met drie punten in mindering starten. Ook zullen de eerste vier thuiswedstrijden zonder publiek worden afgewerkt.

Saint-Étienne verloor in de finale van de play-offs van AJ Auxerre en dat betekende dat het komend seizoen een niveau lager actief zal zijn. Honderden fans van Saint-Étienne konden hum emoties niet onder bedwang houden en stormden het veld op. Er werd met vuurwerk gegooid en er ontstond een grote chaos. Saint-Étienne heeft nu te horen gekregen wat de consequenties zijn van het wangedrag van een gedeelte van de eigen aanhang.

Zo zal er gestart worden in de Ligue 2 met drie punten in mindering en vier thuisduels zonder publiek. De Franse tuchtcommissie heeft de club ook een voorwaardelijke straf erbij gegeven. Mocht het nog een keer uit de hand lopen krijgt Saint-Étienne weer drie punten aftrek.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!