Transfernieuws

Zwitsers kampioen presenteert Okita: 'Lastige en actieve speler met veel snelheid'

Zwitsers kampioen presenteert Okita: 'Lastige en actieve speler met veel snelheid'

23-06-2022 21:22 Laatste update: 21:55

Jonathan Okita is officieel gepresenteerd bij FC Zürich. De aanvaller liep bij NEC uit zijn contract en maakt de transfervrije overstap naar de kampioen van Zwitserland.

Okita was vier jaar actief bij NEC en speelde met zijn winnende goal in de play-offwedstrijd tegen NAC een grote rol in de promotie naar de Eredivisie. De snelle buitenspeler liep deze zomer uit zijn contract in Nijmegen en kon dus gratis verkassen. Okita heeft gekozen voor een Zwitsers avontuur en tekent voor drie jaar bij de huidige landskampioen.

Bij zijn nieuwe club hebben ze hoge verwachtingen van Okita. "Jonathan is een lastige en zeer actieve speler die met veel snelheid handelt", reageert technisch directeur Marinko Jurendic op de komst van de aanvaller. "Hij kan op verschillende manieren worden gebruikt en moet ons aanvallende spel verder stimuleren. Ik ben verheugd dat Jonathan zijn volgende stap bij Zürich gaat zetten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!