Nieuws

Teruggekeerde Ajax-huurling: We zullen zien hoe ver we gaan komen

Teruggekeerde Ajax-huurling: "We zullen zien hoe ver we gaan komen"

23-06-2022 20:49

Ajax heeft de eerste training van de voorbereiding achter de rug. Dat gaf Remko Pasveer, Kik Pierie, Sontje Hansen en Youri Regeer de reden om vooruit te blikken op het nieuwe seizoen. De doelman gaat de laatste fase van zijn herstel in, terwijl Pierie, Hansen en Regeer speeltijd hopen te krijgen in de Amsterdamse hoofdmacht.  

De laatste maanden van het afgelopen seizoen gingen aan Pasveer voorbij, omdat hij een gebroken vinger had opgelopen. Daar is hij nog niet helemaal van hersteld. "Vrijdag word ik weer geopereerd",  vertelt hij in een blessure-update op de eigen clubkanalen. "Dan worden de pinnetjes eruit gehaald. Daarna is het als het goed is alleen wondherstel en kan ik mijn vinger zo snel mogelijk weer op kracht laten komen."

Pierie keert na lange tijd weer terug op De Toekomst. De verdediger heeft een ongelukkige periode bij Twente achter de rug, de club waar hij twee jaar aan werd verhuurd. De nodige blessures speelde parten. "Ik heb een lastig jaar achter de rug", zegt Pierie. "Gelukkig is dat voorbij: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ik ben blij om hier weer te zijn. Ik sta er wel realistisch in: ik zal niet zomaar vanaf het begin gaan spelen, dat besef ik ook wel. Ik wil gewoon elke minuut pakken die ik kan pakken en zo veel mogelijk ritme opdoen. We gaan zien hoe ver we gaan komen."

Jong Ajax-spelers Hansen en Regeer hebben beiden al eens mogen ruiken aan het eerste, en dat smaakt naar meer. "Ik ben nu twintig, dus mijn doel is natuurlijk wel om naar Ajax 1 te gaan", aldus Hansen. Regeer heeft hetzelfde doel voor ogen: "In de voorbereiding gaan we kijken hoe het gaat. Als ik geen minuten maak bij het eerste, kan ik dat altijd nog bij Jong doen. Ik hoop op zo veel mogelijk minuten in het eerste."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!