Transfernieuws

Vitesse shopt bij Franse promovendus en heeft eerste zomerversterking te pakken

Vitesse shopt bij Franse promovendus en heeft eerste zomerversterking te pakken

23-06-2022 18:56 Laatste update: 19:01

Vitesse heeft zijn eerste zomeraanwinst gepresenteerd. Carlens Arcus – afkomstig uit Haïti - tekent voor drie seizoenen in de Gelredome.

Arcus heeft een mooi seizoen achter de rug. De 25-jarige rechtsback van AJ Auxerre promoveerde naar de Ligue 1 met zijn club, maar ging niet in op de contractverlening die hem geboden werd. Vitesse rook bloed, en heeft Arcus nu transfervrij getekend.

Met Arcus halen de Arnhemmers de gewenste rechtsback binnen: hij is de opvolger van Eli Dasa. De Israëlische rechtsback is transfervrij, maar nog altijd op zoek naar een nieuwe club. De Haïtiaanse verdediger past goed in de aanvallende rol die is weggelegd voor de backs van Vitesse.

Bij Auxerre speelde Arcus zo’n 31 wedstrijden dit seizoen. Met de club dwong hij op de laatste speeldag van de play-offs promotie naar het hoogste niveau in Frankrijk af. Dat deed het ten koste van AS Saint-Etienne, in de wedstrijd die ook bekend staat om de rellen die na afloop plaatsvonden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!