Nieuws

Wiegman neemt het op tegen Nederland: Grappig om dat een keer andersom te doen

Wiegman neemt het op tegen Nederland: "Grappig om dat een keer andersom te doen"

23-06-2022 18:13

Vrijdagavond oefenen de Nederlandse vrouwen tegen die van Engeland ter voorbereiding op het EK vrouwen 2022, dat 6 juli begint. De Oranje Leeuwinnen komen een oude bekende tegen: Sarina Wiegman. De Nederlandse bondscoach van The Three Lions heeft zich goed voorbereid.

Wiegman was vijf jaar bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal en behaalde daarmee de winst van het EK in 2017. Ze weet alle ins en outs, maar of het een overkill is? “Ja, daar heb je helemaal gelijk in. We hebben ontzettend ons best gedaan om vooral ook dingen weg te laten”, zegt Wiegman tegenover de camera’s van ESPN.

“Je kent ze natuurlijk zo goed dat je uiteindelijk alleen de informatie over wil brengen waar de spelers wat aan hebben. Het was wel grappig om die informatie een keer andersom te brengen”, concludeert Wiegman, die hoopt dat ze op het EK geen vrouwenversie van ‘it’s coming home’ gaan zingen. “Haha, nee ik heb gevraagd om dat vooral niet te doen. Laten we maar bescheiden blijven.”

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!