Transfernieuws

'RKC verliest binnenkort aanvoerder: 'Inmiddels concrete interesse in Eredivisie''

'RKC verliest binnenkort aanvoerder: 'Inmiddels concrete interesse in Eredivisie''

23-06-2022 15:36 Laatste update: 15:37

De kans dat RKC Waalwijk het komende seizoen nog over Melle Meulensteen beschikt, lijkt klein. De aanvoerder van de ploeg staat in de belangstelling van binnen- en buitenlandse clubs en is toe aan een stap omhoog. 

Dat weet Omroep Brabant te melden. Meulensteen stond donderdag tegen alle verwachtingen in op het trainingsveld in Waalwijk, maar de verdediger annex middenvelder gaf zelf aan dat dit niet lang meer het geval zal zijn. "Er is inmiddels concrete interesse uit de Eredivisie", zegt de voetballer. "Het is even wachten hoe lang het duurt, maar het kan een mooie stap zijn in eigen land."

Inmiddels speelt Meulensteen ruim vier seizoenen in het Mandemakers Stadion en is de tijd rijp voor een vervolgstap. "De kans is klein dat ik hier dit seizoen nog voetbal. Ik merk aan mijzelf dat ik klaar ben voor de volgende stap. De club weet dat. Beide partijen zijn klaar voor een transfer. Ik heb 4,5 jaar bij RKC gezeten, dat is al best lang. Nu kunnen ze geld verdienen aan mij en kan ik een mooie stap maken."

Trainer Joseph Oosting rekent niet op Meulensteen voor het komende seizoen. "Er is voor beide spelers (Meulensteen Ahmed Touba) concrete interesse. Ik reken niet op dat ze bij de start van de Eredivisie er nog bij zijn. Maar pak mij niet op mijn woord. Als ze er op 6 augustus nog wel zijn, zullen ze gewoon spelen", besluit Oosting. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!