Wedstrijdverslag

Bundesliga: Borussia Dortmund, Bayern München én Wolfsburg winnen

Bundesliga: Borussia Dortmund, Bayern München én Wolfsburg winnen

30-10-2021 17:30

Borussia Dortmund heeft door een zege op FC Köln vertrouwen getankt voor de return tegen Ajax in de Champions League. Bayern München herpakte zich na de afgang in de DFB Pokal en VfL Wolfsburg heeft - na het ontslag van Mark van Bommel - ook weer eens gewonnen.

Borussia Dortmund - FC Köln 2-0
Borussia Dortmund kampt nog altijd met het nodige blessureleed. Vooral het gemis van Erling Haaland doet zich voelen bij Die Schwarzgelben, maar Donyell Malen kon wel weer op de bank plaatsnemen. De aanvallers zagen hoe Thorgan Hazard de honneurs voor ze waarnam. De Belg - midweeks al de reddende engel tegen Ingolstadt in de beker - brak vijf minuten voor rust de ban.

Na een uur betrad Malen samen met Steffen Tigges het veld. Laatstgenoemde bepaalde de eindstand niet veel later op 2-0. De ploeg van coach Marco Rose wist zodoende zijn laatste drie wedstrijden na het pak slaag tegen Ajax te winnen. Woensdag is de herkansing tegen de Amsterdammers in het Signal Iduna Park.

Union Berlin - Bayern München 2-5
Bayern München behoudt zijn voorsprong van één punt op Dortmund. De Bundesliga-koploper blameerde zich in de beker tegen Borussia Mönchengladbach en had daardoor wat recht te zetten. Robert Lewandowski zette Bayern binnen het halfuur op een 2-0 voorsprong tegen Union Berlin, de Conference League-tegenstander van Feyenoord. Leroy Sané, Kingsley Coman en Thomas Müller deden een duit in het zakje, terwijl Niko Giesselmann en Julian Ryerson de eer redden voor Union.

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 0-2
Wolfsburg wist zijn laatste acht duels niet te winnen en dat kostte Mark van Bommel vorige week de kop. Zijn opvolger Florian Kohfeldt beleefde zijn vuurdoop op bezoek bij Bayer Leverkusen, de nummer vier van de Bundesliga. Die Wölfe waren zelf in een vrije val geraakt, maar door goals van Lukas Nmecha en Maximilian Arnold na rust werd verrassend gewonnen in de BayArena.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!