Nieuws

Gravenberch denkt aan transferrecords voor Ajax: 'Jurriën 60 miljoen, Devyne ook'

Gravenberch denkt aan transferrecords voor Ajax: 'Jurriën 60 miljoen, Devyne ook'

23 June - 12:48
0

Ryan Gravenberch maakt deze zomer voor ongeveer 24 miljoen euro de overstap van Ajax naar Bayern München. Vanwege zijn eenjarige contract werd het geen transferrecord voor de Amsterdammers. Iets wat hij bij zijn maatjes Jurriën Timber en Devyne Rensch wél ziet gebeuren.

De jeugdexponent van Ajax schuift aan bij de Voetbal International-rubriek Buiten De Lijntjes, waarin hem de ene na de andere ludieke vraag wordt voorgelegd. Zo denkt Gravenberch dat Rensch en Timber Ajax in de toekomst de nodige miljoenen gaan bezorgen. "Dan ga ik toch wel voor mijn twee matties, man", aldus de Bayern-middenvelder. "Als ze nog een goed, stevig contract bij Ajax hebben… Jurriën kan voor vijftig miljoen, misschien zestig wel. Devyne ook zoiets, dat is wel een mooi bedrag toch?"

Gravenberch doorliep de gehele jeugdopleiding bij Ajax en groeide de laatste jaren uit tot een volwaardige basisspeler. Dat ging niet zonder slag of stoot. "Ik weet nog wel een wedstrijd, dat was Groningen-uit. Twee jaar geleden, toen ik net bij het eerste kwam. Zo… Die wedstrijd was niet best, man", antwoordt de middenvelder als hij de vraag krijgt wat zijn beste wedstrijd ooit was. "Niet iedereen kan altijd goed spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie