Transfernieuws

Leipzig houdt sterspeler Nkunku binnenboord: 'Mijn avontuur hier is niet voorbij'

Leipzig houdt sterspeler Nkunku binnenboord: 'Mijn avontuur hier is niet voorbij'

23-06-2022 11:32 Laatste update: 11:43

RB Leipzig heeft Christopher Nkunku uit de handen van menig topclub gehouden. De Duitse club maakt donderdag bekend dat de Franse sensatie een contractverlenging tot 2026 tekent. 

Nkunku beleefde een monsterseizoen en was goed voor 35 doelpunten en negentien assists. Zowel Manchester United als Paris Saint-Germain wilden de portemonne trekken voor de 24-jarige aanvaller, maar een overstap is voorlopig nog niet aan de orde. "De bekerwinst van vorig seizoen is een grote prestatie, maar mijn avontuur hier is nog niet voorbij: wij willen meer! Ik was onder de indruk van de inspanningen die de club heeft gedaan om mij te behouden", laat Nkunku weten. 

De Fransman kwam in 2019 over van Paris Saint-Germain en bij die overstap was ongeveer dertig miljoen euro gemoeid. Transferexpert Fabrizio Romano laat doorschemeren dat er bij het verbeterde contract van Nkunku een ontsnappingsclausule van zestig miljoen euro is opgenomen, die vanaf 2023 ingaat. Daardoor kan een vergelijkbare situatie ontstaan als bij Erling Braut Haaland. De Noor lag nog vast bij Borussia Dortmund, maar vertrok via een vergelijkbare ontsnappingsclausule onlangs naar Manchester City. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!