Nieuws

Nederland stijgt twee plaatsen op FIFA-wereldranglijst, Frankrijk uit de top drie

Nederland stijgt twee plaatsen op FIFA-wereldranglijst, Frankrijk uit de top drie

23 June - 11:10 Laatste update: 11:25
1

De goede resultaten van het Nederlands elftal in de eerste vier groepsduels van de Nations League hebben hun vruchten afgeworpen op de FIFA-wereldranglijst. Na de internationale onderonsjes stijgt Oranje van de tiende naar de achtste plaats. 

De FIFA publiceerde de nieuwe lijst op donderdag. In 2011 was Nederland zelfs de nummer één van de lijst na het succesvolle WK in Zuid-Afrika, maar sindsdien ging het bergafwaarts voor het nationale voetbalelftal. In 2017 werd zelfs plaats 36 bereikt, de laagste rankering ooit voor Oranje. 

Vóór de Nations League-wedstrijden stond Oranje op de tiende plaats, maar door drie overwinningen en een gelijkspel haalt de ploeg van Louis van Gaal zowel Portugal als Mexico in. Frankrijk beleefde een dramatische start van de Nations League en wordt daardoor uit de top drie gestoten door Argentinië. Het is voor het eerst sinds 2015 dat twee Zuid-Amerikaanse landen weer de top drie aanvoeren. België stond tussen 2019 en 2022 op de eerste plaats, maar werd onlangs door Brazilië van de troon gestoten. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie