Transfernieuws

Benfica blijft maar gaan: Schmidt en co strikken Argentijns talent van River Plate

Benfica blijft maar gaan: Schmidt en co strikken Argentijns talent van River Plate

23 June - 11:01
0

Benfica heeft donderdag de vierde grote aanwinst van het komende seizoen bekendgemaakt. Enzo Fernández maakt de overstap van River Plate naar de Portugese topclub. De 21-jarige centrale middenvelder wordt voor maximaal achttien miljoen euro overgenomen. 

Dat laat Benfica weten middels een statement. Na de verkoop van Darwin Nuñez heeft de Portugese club niet stilgezeten. De centrumspits vertrok voor 75 miljoen euro naar Liverpool FC en inmiddels heeft de ploeg van Schmidt onder meer David Neres, Alexander Bah en Petar Musa vastgelegd. Fernández doorliep de jeugdteams van River Plate en maakte in 2021 de overstap naar het eerste elftal. Met negen doelpunten en zes assists in 24 wedstrijden mag de Argentijn spreken van een succesvol seizoen.

Benfica leek lange tijd in de race om Mario Götze vast te leggen, maar uiteindelijk koos de Duitser voor een terugkeer naar zijn geboorteland: de spelverdeler tekende bij Eintracht Frankfurt. Fernández lijkt te zijn gehaald omdat de transfer van Götze op niets uitliep. De 21-jarige middenvelder lag tot 2025 vast bij River Plate. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie