Transfernieuws

'AZ wil oud-Feyenoorder van Leeds terug naar Nederland halen'

'AZ wil oud-Feyenoorder van Leeds terug naar Nederland halen'

23 June - 10:50 Laatste update: 10:52
2

AZ is in de markt voor Crysencio Summerville. De pas twintigjarige Nederlander staat tot 2023 onder contract bij Leeds United, maar de Alkmaarse club probeert de oud-Feyenoorder los te weken voor een terugkeer naar de Nederlandse velden. 

Dat schrijft transferexpert Fabrizio Romano. Summerville doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde in 2019 een seizoen op huurbasis voor ADO Den Haag. Het jaar daarop verliet de rechtsbuiten Nederland en ging hij aan de slag bij het O23-elftal van Leeds. Inmiddels zit de speler bij de hoofdmacht en mocht hij zes keer kort invallen in het afgelopen Premier League-seizoen. 

Volgens Romano is het onlangs gepromoveerde Nottingham Forest ook de mogelijkheden aan het onderzoeken om Summerville vast te leggen. Leeds wil de Nederlander graag behouden en gaan een contractverlenging voorleggen aan de speler. Er zal spoedig meer duidelijkheid zijn wat de toekomst van Summerville betreft. Het Duitse Hamburger SV was in de winterperiode al geïnteresseerd in de Nederlander, maar destijds stak manager Marcelo Bielsa een stokje voor die overname.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie