Transfernieuws

'Barcelona zegt dat ze Frenkie de Jong gaan verkopen, hij zal naar United gaan'

'Barcelona zegt dat ze Frenkie de Jong gaan verkopen, hij zal naar United gaan'

23-06-2022 10:27 Laatste update: 10:31

FC Barcelona heeft de knoop doorgehakt en gaat Frenkie de Jong verkopen. De Catalaanse club realiseert dat de Nederlander niet houdbaar is, gezien de financiële situatie van de club en de ambitieuze aankopen die de Blaugranas willen doen. De middenvelder is naar alle waarschijnlijkheid onderweg naar Manchester United. 

Dat schrijft journalist en radiocommentator Alfredo Martinez in een column voor het Spaanse Sport. 'Ik schrijf dit artikel met de kennis dat Barcelona heeft besloten Frenkie de Jong te verkopen', begint de journalist. 'Ze geloven niet dat er een weg terug is en de Nederlander gaat eindelijk Barcelona verlaten.'

De journalist is niet te spreken van de manier waarop Barça de verkoop van De Jong goedpraat. 'Ik hou er niet van om te horen dat de Nederlander alleen wordt verkocht vanwege sportieve redenen. Nee, het is duidelijk dat de economische situatie van Barcelona de verkoop vooral beïnvloedt en zwaar weegt op al hun beslissingen. Barcelona was nooit een verkopende club, het pochte altijd de grootste sterren op te halen bij andere clubs. Nu zullen ze moeten verkopen.'

Martinez schrijft dat de overstap van Frenkie naar United bijna vaststaat. 'Als hij naar United gaat, waar het sterk op lijkt, hoe zullen wij dan kijken naar de wedstrijden van The Red Devils wanneer Frenkie goed speelt? Wij vinden de kaart die we niet hebben (Bernardo Silva) altijd beter dan die van ons, maar ik denk dat het een fout is om de Nederlander van de hand te doen', besluit Martinez. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!