Nieuws

Van Hooijdonk uit onbegrip over Haller-exit: Merkwaardig dat Ajax hem laat gaan

Van Hooijdonk uit onbegrip over Haller-exit: "Merkwaardig dat Ajax hem laat gaan"

23 June - 09:22
0

Pierre van Hooijdonk begrijpt niet dat Ajax Sébastien Haller zonder slag of stoot laat gaan. De analist stelt dat de 28-jarige spits ‘zeer zeker geslaagd’ is bij de Amsterdammers.

Haller vertrekt voor 35 miljoen euro inclusief vier miljoen aan bonussen naar Borussia Dortmund. "Het proces van Hallers vertrek is eigenlijk al in gang gezet doordat Brian Brobbey, in wie absoluut muziek zit, al vroeg liet doorsijpelen bij Ajax te willen blijven", aldus Van Hooijdonk tegenover het Algemeen Dagblad. "Daardoor ben ik niet meer verrast. Toch vind ik het verrassend en merkwaardig dat Ajax hem al laat gaan."

"Los van dat ik me afvraag wie zo'n besluit neemt nu directeur Overmars en coach Ten Hag vertrokken zijn, denk ik dat zijn goals gemist zullen worden", gaat de oud-Feyenoorder verder. "Het valt niet mee om die terug te krijgen. Natuurlijk krijg je als Ajax-spits veel kansen, maar zulke cijfers in de Champions League wegleggen, dan ben je voor mij een goede spits."

Ajax had ook voor een langer verblijf van de boomlange spits kunnen kiezen volgens Van Hooijdonk. "Het is ook geen bedrag wat niet te weigeren viel. Zeg je dan als club niet dat je hem als miskoop ziet? Waarom verkoop je hem anders met zulke cijfers? Voor mij is hij zeer zeker geslaagd. Dat kan met drie negens, maar dan zijn er altijd nog mensen die vinden dat het drie tienen moeten zijn. Dit waren in elk geval niet drie zesjes."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie