Breaking news

De deal is rond: PSV pakt door en kan komend seizoen beschikken over Hoever

De deal is rond: PSV pakt door en kan komend seizoen beschikken over Hoever

23 June - 09:08 Laatste update: 09:18
0

PSV heeft zich versterkt met de diensten van Ki-Jana Hoever. De rechtsback wordt voor één seizoen gehuurd van Wolverhampton Wanderers, meldt de Eindhovense topclub.

Hoever moet bij PSV de concurrentie aangaan met Philipp Mwene en Jordan Teze. De jonge Nederlandse back wordt gehuurd zonder optie tot koop. Bij Wolverhampton verloor de rechtsback de concurrentiestrijd van Nelson Sémedo, waardoor hij voornamelijk op de bank moest plaatsnemen bij de Premier League-club.

Technisch directeur John de Jong is in zijn nopjes met de Hoever-deal. "We huren Ki-Jana omdat we overtuigd zijn van zijn kwaliteiten en het van doorslaggevend belang vinden dat hij al vroeg in de voorbereiding aansluit. Een huur met koopoptie was voor Wolverhampton op dit moment onbespreekbaar", aldus De Jong op de clubsite. "Zij hebben nog maar kort geleden een fikse transfersom voor Ki-Jana betaald. Wij wilden het risico tot wekenlange onderhandelingen niet lopen en hebben daarom snel gehandeld."

De door Ajax opgeleide verdediger kan op zowel rechtsback als centraal uit de voeten. Bij PSV moet Hoever zich gaan focussen op de rechtervleugel. "Hij heeft ontzettend veel talent en niet voor niets op jonge leeftijd al tientallen wedstrijden in de Premier League gespeeld", aldus De Jong. "Hij krijgt de kans om zich bij PSV als rechtervleugelverdediger door te ontwikkelen. Dat is in onze ogen zijn sterkste positie."

Na Walter Benítez en Boy Waterman is Hoever de derde aanwinst van PSV voor komend seizoen. De Eindhovenaren lijken nog niet klaar. Ook Luuk de Jong, Marlon en Savinho worden gelinkt aan de Nederlandse topclub.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie