Nieuws

Zidane sluit PSG-dienstverband niet uit, maar aast op bondscoachschap Frankrijk

Zidane sluit PSG-dienstverband niet uit, maar aast op bondscoachschap Frankrijk

23 June - 08:48
0

Zinedine Zidane werd veelvuldig in verband gebracht met Paris Saint-Germain, maar de oud-trainer van Real Madrid wil bij de Franse nationale ploeg aan de slag. Dat vertelt hij in een interview met L’Équipe.

Zidane kende twee uiterst succesvolle periodes als trainer van Real Madrid. In mei 2021 verliet de Franse legende de Madrilenen opnieuw en sindsdien is de trainer ondanks genoeg interesse nog niet bij een andere club aan de slag gegaan. "Ik heb nog steeds het verlangen om trainer te zijn. Ik hoop dat ik op een dag bondscoach zal worden. Wanneer dat zal zijn? Aan mij zal het niet liggen", vertelt de coach aan L’Équipe.

De voormalig spelmaker kende als speler een uiterst succesvolle periode bij Les Bleus. Zo won Zidane het WK in 1998 en in 2000 werd de Europese titel veroverd. "Ik wil de cirkel rondmaken met het Franse team. Mijn tijd als speler van Frankrijk was het mooiste dat ik heb meegemaakt. Het was het absolute hoogtepunt."

"Omdat ik het als speler heb meegemaakt en nu een manager ben, heb ik mijn zinnen gezet op het Franse nationale team", aldus Zidane, die mogelijk wacht op een vertrek van huidig bondscoach Didier Deschamps. "Er staat nu een team, met zijn eigen doelen. Maar als de kans zich aandient, zal ik er klaar voor zijn. Nogmaals, aan mij zal het niet liggen. Ik heb het verlangen. Frankrijk is het hoogst haalbare."

PSG
Zidane werd de afgelopen jaren vaak met PSG in verband gebracht. De trainer sluit niet uit dat het in de toekomst alsnog van een dienstverband komt. "Zeg nooit, nooit. Er zijn geen vijftig clubs waar ik heen kan. Er zijn twee of drie mogelijkheden." Mede door de afzegging van Zidane lijkt het erop dat de Franse kampioen Christophe Galtier aan gaat stellen als opvolger van Mauricio Pochettino.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie