Transfernieuws

'Ajax op zoek naar spits: na Brobbey ook Zirkzee in beeld als Haller-opvolger'

'Ajax op zoek naar spits: na Brobbey ook Zirkzee in beeld als Haller-opvolger'

23 June - 07:19 Laatste update: 07:26
2

Joshua Zirkzee is net als Brian Brobbey in beeld bij Ajax om Sébastien Haller op te volgen, meldt De Telegraaf. De aanvoerder van Jong Oranje mag voor een bedrag van rond de tien miljoen euro vertrekken bij Bayern München.

Het is al langer bekend dat Ajax werk maakt van een terugkeer van Brobbey, maar de onderhandelingen met RB Leipzig verlopen allesbehalve soepel. De Amsterdammers hebben nu ook de interesse in Zirkzee kenbaar gemaakt. Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, de technische tak van Ajax, willen hoe dan ook één van de twee Jong Oranje-spitsen naar de Johan Cruijff Arena halen.

Zirkzee lijkt met zijn tien miljoen euro de goedkopere optie. Leizpig mikt namelijk op een bedrag van rond de achttien miljoen euro voor Brobbey. Deze transfersommen kunnen worden betaald met het geld wat Ajax binnenhaalt met de transfer van Haller. De Franse Ivoriaan vertrekt voor 35 miljoen euro inclusief bonussen naar Borussia Dortmund. Ajax is echter ook bezig met de komst van Steven Bergwijn. De aanvaller moet voor 25 miljoen euro overkomen van Tottenham Hotspur.

Bayern stuurde Zirkzee afgelopen seizoen op huurbasis naar Anderlecht. Daar speelde de 21-jarige spits een sterk seizoen waarin hij achttien keer scoorde en dertien assists gaf in 43 wedstrijden. De 1.93 meter lange aanvaller heeft nog een contract voor één jaar in Beieren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie